Ga verder naar de inhoud

170 kilometer fietsplezier in afwachting van vervolledigen fietssnelweg Kolenspoor

16 mei 2024

Het Kolenspoor ligt er nog niet volledig, maar toch kan je nu al een stuk genieten van wat de fietssnelweg in de toekomst in petto heeft. Vandaag lanceerden de zeven Kolenspoorgemeenten en provincie Limburg een fietskaart met vier fietslussen dwars door het Limburgse mijnverleden. 

Aanleg fietssnelweg tussen Genk en As

29 maart 2024

De komende maanden legt een aannemer een gloednieuw stuk fietssnelweg aan tussen Genk en As, in opdracht van Provincie Limburg. Het gaat om een ontbrekend stuk van de toekomstige fietssnelweg van zo’n 12 km tussen het station van As en de industriezone Genk-Noord (Mercuriuslaan). Dit stuk fietssnelweg zorgt voor de connectie van het Maasland met Midden-Limburg en is dus een belangrijke functionele fietsverbinding. Grotendeels zal de nieuwe fietssnelweg het tracé van de oude spoorbedding volgen. De fietssnelweg passeert naast Genk-Noord ook onder meer Zwartberg, KRC Genk, Thor Park en de Klaverberg.

Het Kolenspoor in beeld

20 maart 2024

Wat is het Kolenspoor? Waar zal de fietssnelweg lopen? Wie werkt mee aan het project? Al die informatie vind je vanaf nu ook in onze projectvideo. Je vangt bovendien een blik op van de indrukwekkendelandschappen en trekpleisters die de toekomstige fietssnelweg aan elkaar zal verbinden.

Startschot voor het Kolenspoor: 70 kilometer fietssnelweg langs Limburgs mijnverleden

20 november 2023

De provincie Limburg en de zeven Kolenspoorgemeenten gaven op 21 november het publieke startschot voor het Kolenspoor. Dat wordt een unieke fietssnelweg van 70 kilometer lang over de oude treinsporen tussen de Limburgse mijnen. De fietssnelweg F75 wordt een plek om ongestoord te fietsen langs erfgoed, topnatuur en innovatieve hotspots.